۰

همه چیز درباره پاپریکا

ادویه ها دیگر به بخشی از غذاهای روزانه ما تبدیل شده اند و بدون استفاده از آن ها غذاها دیگر طرفداران چندانی ندارد. علاوه بر خواص دارویی که انواع ادویه داراست، عطر، طعم، رنگ و ویژگی های منحصر به فردی که به غذاها می دهند باعث شده که هر روز بیشتر از پیش مردم به دنبال انواع جدید آن باشند تا به این وسیله طعم های تازه ای را تجربه کنند. 

 

فلفل پاپریکا چیست؟

 

فلفل پاپریکا ترکیبی از فلفل‌های خشک‌شده شیرین و تند است؛ به‌عنوان مثال در هنگام تولید فلفل پاپریکا از فلفل  قرمز تند و فلفل دلمه شیرین استفاده می‌شود. پاپریکا دارای انواع مختلفی‌ست که به‌عنوان چاشنی در غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین رنگ ادویه پاپریکا باعث جذاب‌ترشدن رنگ غذاها می‌شود. خواص پاپریکا در طب سنتی سبب شده تا از گذشته تا به امروز برای درمان بسیاری از  بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

پاپریکا چه مزه ای دارد؟

 

بسته به نوع پاپریکا، طعم آن می تواند از ملایم و شیرین تا تند و دودی متغیر باشد مهم ترین عامل برای طعم پاپریکا، به چگونگی تولید آن بستگی دارد. برای تهیه پاپریکایی که طعمی شیرین و ملایم دارد، دانه ها و غشای درونی فلفل برداشته می شود؛ به این صورت فلفل فاقد ماده کپسیسین می شود، کپسیسین همان ماده ای است که باعث تندی فلفل قرمز و دیگر انواع می شود.

برای تهیه پاپریکاهای تند، برخی از دانه ها و غدد کپسیسین (یا رگ ها) را حذف نمی کنند تا به همراه فلفل خشک شود و بعد از آن پودر پاپریکا تولید می شود. برای تهیه پاپریکای دودی نیز، فلفل ها را پیش از پودر کردن، دود می دهند.

 

کاربرد پودر پاپریکا چیست؟

 

نوع پاپریکا (شیرین، تند یا دودی) نحوه استفاده از آن را در آشپزی تعیین می کند. وقتی از پاپریکایی که طعمی ملایم دارد استفاده می کنید، اصولاً طعم نهایی غذای شما تغییر چندانی نخواهد کرد و در واقع استفاده از آن بیشتر جنبه رنگ دهی به غذای شما را خواهد داشت بنابراین می توانید از این نوع پاپریکا برای تزئین ماست و خیار یا پیش غذاهایی مانند حمص (پاپریکای تفت داده شده در روغن) استفاده کنید. انواع پاپریکا که طعم شیرین یا تند دارند بیشتر به عنوان ادویه استفاده می شوند و خصوصاً در میان اروپائیان طرفداران زیادی دارند. از پاپریکای شیرین یا تند می توانید برای تهیه خوراک مرغ و گولاش (یک نوع خوراک که ترکیبی از گوشت و سبزیجات است.) استفاده کنید.

پودر پاپریکا یک ادویه بسیار مناسب برای استفاده در مواد طعم دهنده انواع کباب هاست. خصوصاً اگر نوع دودی این ادویه به مخلوط طعم دهنده های کباب گوشت و جوجه کباب اضافه شود، کباب شما علاوه بر برخورداری از یک طعم بهشتی، رنگ زیبایی را نیز به خود خواهد گرفت. چنانچه مایل به تهیه پیتزای خانگی هستید هم می توانید از این ادویه برای تهیه سس آن استفاده کنید تا نان پیتزا علاوه بر برخورداری از یک رنگ قرمز طبیعی، طعمی منحصر به فرد نیز به خود بگیرد.

 

 

در این بخش، فواید پاپریکا را برای سلامت پوست و مو مورد بررسی قرار می‌دهیم. در ادامه برخی از ویژگی‌های فوق‌العاده این فلفل را با هم مرور می‌کنیم. این فواید عبارتند از:

 

منبع عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی

پودر پاپریکا مملو از بتاکاروتن، آهن و سایر ویتامین‌هاست. استفاده از فلفل پاپریکا به جلوگیری از ایجاد لکه‌های پیری و کک‌ومک کمک می‌کند. به کمک خواص پاپریکا در جلوگیری از تولید ملانین، می‌توانید از این محصول در کنار ضد آفتاب، برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی استفاده کنید.

 

آنتی‌اکسیدان‌های فراوان

این فلفل به‌عنوان منبع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.  این آنتی‌اکسیدان‌ها که در رنگدانه‌های فلفل پاپریکا کاملا مشخص‌اند، در سلامت بدن شما نقش مهمی را برعهده دارند. برای بهره‌مندی از خواص آنتی‌اکسیدان پاپریکا، آن را به همراه چربی‌هایی مانند روغن زیتون یا آووکادو مصرف کنید؛ چرا که انواع آنتی‌اکسیدان‌ها محلول در چربی هستند.

 

 

پاپریکا سرشار از بتاکاروتن

زمانی که شما بتاکاروتن مصرف می‌کنید، این ماده بسیار مفید در بدن تبدیل به ویتامین A  می‌شود. ویتامین A علاوه‌بر این‌که در سلامت چشم به شما کمک می‌کند، باعث جلوگیری از ایجاد چین‌وچروک و زوال عقل می‌شود. پس اگر دوست ندارید در سنین بالا به بیماری آلزایمر دچار شوید، از پاپریکا در غذای خود استفاده کنید.

 

خواص آنتی‌باکتریال

اگر همیشه سلامت باشید و به بیماری خاصی دچار نشوید، اولین مرحله تمیز نگه داشتن پوست را طی کرده‌اید. خواص پاپریکا از نظر آنتی‌باکتریال‌بودن، مشکلات پوستی ناشی از باکتری‌ها را می‌تواند برطرف کند. به‌عنوان مثال برخی از افراد از مشکل آکنه رنج می‌برند؛ در این صورت به آن‌ها توصیه می‌شود با افزودن مقدار کمی پاپریکا به غذای خود، این مشکل را به‌راحتی رفع کنند.

 

 

کمک به رشد مو

ممکن است شما هم از ریزش مو ناراحت باشید یا دوست دارید موهای بلندتر و زیباتری داشته باشید، نگران نباشید؛ خواص پاپریکا به رشد موهای شما کمک خواهد کرد. برای بهره‌مندی از فواید پاپریکا در رابطه با رشد مو، مقدار کمی از این فلفل را به غذای خود اضافه کنید. پاپریکا منبعی سرشار از آهن است که به رساندن اکسیژن به فولیکول‌های موی شما کمک می‌کند.

 

کمک به خواب آرام

همان‌طور که اطلاع دارید، خواب کافی باعث می‌شود عملکرد مطلوبی را در طول روز داشته باشید. آیا می‌دانستید که فواید پاپریکا به شما کمک خواهد کرد تا از یک خواب آرام و راحت لذت ببرید؟ کم‌خوابی باعث از بین رفتن زیبایی پوست شما می‌شود و روند پیری را تسریع می‌کند.

ویتامین B موجود در پاپریکا باعث تولید ملاتونین می‌شود و به این ترتیب چرخه خواب شما به کمک خواص آن تقویت می شود. خواص پاپریکا علاوه‌بر این که به‌داشتن خوابی آرام کمک می‌کند، به‌خاطر برخورداری از سروتونین، در پایین نگه‌داشتن استرس هم تاثیر فوق‌العاده‌ای دارد.

 

 

تسریع بهبود زخم‌ها

آیا بریدگی روی پوست خود دارید؟ نگران نباشید؛ استفاده از پاپریکا در روند ترمیم زخم‌ها تاثیر بی‌نظیری دارد و علت این موضوع، وجود ویتامین E در این فلفل است. مصرف پاپریکا به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند که این موضوع از جهات مختلفی مانند افزایش مقدار آهن خون مفید است.

 

 

سخن پایانی

پاپریکا یکی از ادویه های پرطرفدار خصوصاً در کشورهای مجارستان و اسپانیا است و در واقع پودر فلفل (دلمه ای) خشک شده است که می تواند بنا به طرز تهیه ای که دارد، طعم های مختلف شیرین، تند یا ملایمی را داشته باشد. از این ادویه برای طعم دهی و همین طور رنگ دهی به انواع غذاها استفاده می شود. پاپریکا در تهیه انواع غذاهای گوشتی، سالادها، آش ها و سوپ ها استفاده می شود. هم چنین در تهیه سوسیس و کالباس و همبرگر و انواع غذاهای سوخاری می توان از این ادویه استفاده کرد.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید