۰

آشنایی با خواص بروکلی

بروکلی یکی از سبزیجات کلمی است ؛ این به کلم، کاهو، کلم پیچ، گل کلم و کلم بروکسل مرتبط است و به خاطر تاثیرات سلامتی مفید خود مشهور هستند و گاهی اوقات به عنوان "سوپر سبزیجات" یاد می شوند. 

خواص کلم بروکلی

بروکلی غنی از مواد مغذی زیادی است، از جمله فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم. بروکلی نیز حاوی پروتیین بیشتری نسبت به سایر سبزیجات است. بروکلی می تواند هم خام و هم پخته مصرف شود، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که بروکلی پخته شده با بخار ملایم بیش ترین فواید سلامتی را دارد.

 

برای آشنایی بیشتر با خواص کلم بروکلی در ادامه مقاله پودرینو با ما همراه باشید ...

 

 

ارزش غذایی 100 گرم :

 

  • 34 کالری

  • آب 89 %

  • 2.8 گرم پروتئین

  • 6.6 گرم کربوهیدرات

  • 1.7 گرم شکر

  • 2.6 گرم فیبر

  • 0.4 گرم چربی

  • 0.04 گرم چربی اشباع شده

  • 0.01 گرم چربی غیر اشباع شده

  • 0.04 گرم اسید چرب اشباع نشده

  • 0.02 گرم امگا 3

  • 0.02 گرم امگا 6

 

 

ویتامین ها و مواد معدنی :

 

بروکلی حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی است بیش ترین تعداد آن ها در این بخش از سلامت نمناک لیست شده است.

 

ویتامین C :

 

یک آنتی اکسیدان مهم برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست است. نصف فنجان بروکلی خام (45 گرم) تقریباً 70 درصد از مصرف روزانه توصیه شده را تامین می کند.

 

 

ویتامین K1 :

 

بروکلی شامل مقادیر زیادی از K1 است که برای لخته شدن خون مهم است و ممکن است سلامت استخوان را ارتقا دهد.

اسید فولیک برای زنان باردار حائز اهمیت است، اسید فولیک برای رشد بافت طبیعی و تابع سلول مهم است.

 

پتاسیم :

 

یک ماده معدنی ضروری برای کنترل فشار خون و پیش گیری از بیماری های قلبی عروقی است.

 

منگنز موجود در کلم بروکلی:

 

این عنصر در مقادیر زیادی در دانه ها، حبوبات، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.

 

آهن :

 

یک ماده معدنی ضروری که وظایف مهم زیادی در بدن دارد مثل انتقال اکسیژن در سلول های قرمز خون است.

بروکلی همچنین حاوی ویتامین های دیگر و مواد معدنی دیگری هم است. در واقع، تقریباً هر چیزی که نیاز داریم، شامل می شود.

 

 

خواص کلم بروکلی

 

کمک به هضم:

 

در مطالعه ای حیوانی، به گروهی از موش ها بروکلی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی عادی شان دادند و مشاهده شد که آن ها قادر به تحمل مشکلات گوارشی خود مانند کولیت و سوراخ روده در مقایسه با آن هایی هستند که سبزی به آن ها داده نشده است. نتیجه گرفته شد که محتوای فیبیر موجود در بروکلی نقش حیاتی در تنظیم هضم غذا ایفا می کند. هم چنینشکم را سالم نگه می دارد و به حفظ سطح باکتری های سالم در روده ها کمک می کند.

 

جلوگیری از بیماری های مزمن:

 

بروکلی حاوی برخی ترکیبات فنولی است که به دور نگه داشتن بیماری های مزمن کمک می کنند. این امر باعث کاهش شانس شما برای ابتلا به دیابت، آسم، اختلالات قلبی و بسیاری از بیماری های مهلک و در نتیجه کاهش مرگ و میر می شود.

 

سلامت کبدی:

 

بروکلی می توانند عملکرد کبد را در سطح بهینه خود نگه دارند. بیماری کبد چرب غیر الکلی را که به چربی اضافی مرتبط است و می تواند منجر به سرطان کبد و سیروز شود. با افزودن این سبزیجات کلمی به رژیم غذایی، شما می توانید این مشکلات را دورنگه دارید.

 

سلامت مغز:

 

بروکلی غنی از ویتامین K و کولین است و به رشد شناخت و حافظه کمک می کند. علاوه بر این، سولفورفان ها هم چنین به جلوگیری از ظهور آلزایمر و بسیاری از بیماری های گوارشی کمک می کنند.

 

 

 

ضد التهابی کلم بروکلی:

 

یک مطالعه در سال 2014 منتشر شد که نشان داد کلم بروکلی اثرات آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی دارد. بروکلی دارای آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، سولفورفان، کامپرلو و بسیاری دیگر است که باعث می شود این گیاه برای تسکین التهاب مفید باشد.

 

مراقبت از مو :

 

مواد مغذی مثل ویتامین C ، A که در بروکلی یافت می شوند، برای براق، ضخیم و سالم نگه داشتن موهایتان مفید است. این ویتامین ها همچنین با تنظیم تولید چربی بر روی پوست سر برای مرطوب کردن مو، با موهای خشک مقابله می کنند.

 

 

خاصیت ضد سرطانی کلم بروکلی :

 

بروکلی دارای پتانسیل ضد سرطانی است.به ویژه برای سرطان سینه و سرطان رحم مفید است، چون استروژن بیشتری را از بدن حذف می کند. یک استراتژی رژیمی برای کاهش ریسک سرطان پستاناست. مصرف بروکلی می تواند به تولید یک تغییر مثبت به متابولیت های استروژن به نام هیدروکسیسترون 2 کمک کند. 2 - OHE1 در زنان پس از یائسگی وجود دارد. مصرف روزانه 500 گرم بروکلی، دو بار در روز، به پایین آوردن سطح استروژن در بدن کمک می کند.

 

مراقبت از پوست:

 

بروکلی به مراقبت از پوست کمک می کند و ظاهر درخشان و سالمی به شما می دهد. این آنتی اکسیدان ها مثل بتاکاروتن، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، اسیده ای چرب امگا 3، اسیده ای آمینه و اسید فولیک هستند که در این آنتی اکسیدان ها هستند.

 

کمک به بارداری:

 

بروکلی پر از مواد غذایی ضروری برای زنان باردار است. شامل پروتئین ها، کلسیم، ویتامین های، آنتی اکسیدان ها، آهن و فسفر. همچنین غنی بودن فیبرش، یبوست را نیز از بین می برد که در دوران بارداری بسیار رایج است.

اسید فولیک در این سبزیجات تضمین می کند که هیچ گونه نقص مادرزادی نظیر نقص لوله عصبی وجود ندارد که یک مشکل بزرگ برای زنان بارداری است که کمبود اسید فولیک در رژیم غذایی خود دارند.

 

 

نکات مهم مصرف :

 

رقیق شدن خون:ویتامین K موجود در بروکلی می تواند داروهای ضد انعقاد را مهار کند. اگر در حال حاضر مشغول خوردن وارفارین یا هر نوع دیگر داروی ضدانعقاد خون هستید، مراقب باشید.

کم کاری تیروئید:بروکلی می تواند وضعیت تیروئید را اگر در حد افراط می خورید، بدتر کند.

هر چند مصرف بروکلی دارای فواید سلامتی است، اما برخی از اثرات جانبی نیز برایش وجود دارد. برخی افراد ممکن است اثرات منفی آن را ببینند. دوباره، خوب نیست که افرادی که خون رقیق دارند به طور ناگهانی میزان مصرف ویتامین K (که در بروکلی وجود دارد) را افزایش داده یا کاهش دهند، چرا که نقش بزرگی در لخته شدن خون ایفا می کند.

 

 

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش