چای ماسالا چیست ؟
چای ماسالا نوعی چای هندی است که از ترکیب چای سیاه با شیر و ادویه جات شامل : دارچین، بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای، رازیانه، فلفل سیاه، جوز هندی و میخک تهیه می شود.
طبیعت چای ماسالا گرم می باشد. امروزه چای ماسالا به صورت چای ماسالا کیسه ای و پودر چای ماسالا در بازار عرضه می شود.
چای ماسالا از 5000 سال پیش در آسیای جنوبی و به ویژه هند استفاده شده است و در نسخه ی سنتی آن چای سیاه، شیر و زنجبیل مواد اصلی را تشکیل می دهند.
فواید دارویی و درمانی چای ماسالا هندی برای بدن
1. لاغری و کاهش وزن
چای ماسالا با شیر گاو یا شیر سویا تهیه می شود که هر دو منابع غنی پروتئین هستند و به کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری و در نتیجه لاغری و کاهش وزن کمک می کنند.
تحقیقات همچنین نشان داده که ترکیبات موجود در چای ماسالا باعث افزایش چربی سوزی و کاهش چربی شکم شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
همچنین یک مطالعه نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه موجود در چای ماسالا می تواند مانع تجمع چربی در بدن شود.
2. سرماخوردگی
میخک و دارچین موجود در چای ماسالا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا، گرفتگی بینی و عفونت پیشگیری می کند.
3. فشار خون، کلسترول و قلب
مطالعات نشان داده است که دارچین که یک از مواد تشکیل دهنده ی چای ماسالا می باشد به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
تحقیقات نشان داده که چای سیاه و دارچین به کار رفته در تهیه چای ماسالا باعث کاهش کلسترول خون بالا شده و از بیماری های قلبی و عروقی و حمله ی قلبی پیشگیری می کند.
4. دیابت و قند خون
زنجبیل و دارچین موجود در چای ماسالا مقاومت به انسولین و سطح قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.
5. معده و دستگاه گوارش
زنجبیل موجود در چای ماسالا برای درمان تهوع در دوران بارداری مفید می باشد.
دارچین، میخک و هل موجود در چای ماسالا خواص ضد باکتریایی دارند که برای جلوگیری از ابتلا به عفونت معده و زخم معده مفید هستند.
فلفل سیاه موجود در این چای با افزایش آنزیم های گوارشی به بهبود هضم غذا، درمان نفخ و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
6. سرطان
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در دارچین، زنجبیل و هل به کار رفته در چای ماسالا برای پیشگیری از آسیب DNA، ابتلا به سرطان و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد.