بادام در بسیاری از کشورهای دنیا یافت میشود به طوری که از اسپانیا و ایالات متحده به عنوان مهمترین تولید کنندگان این میوه یاد میشود.
فهرست مطالب مقاله آرد بادام :
- آرد بادام چیست ؟
- چگونگی استفاده از آرد بادام
- خواص آرد بادام
- موارد استفاده از آرد بادام
- طرز تهیه کیک کتویی با آرد بادام
آرد بادام چیست ؟
بادام میوه نوعی درخت به اسم Prunus dulcis میباشد که با نامهایی مانند ارژن و واتام نیز شناخته میشود.
این گونه از درخت که به خانواده گلسرخیان تعلق دارد، بومی کشوهای خاورمیانه و مرکزی آسیا است.
بادام در بسیاری از کشورهای دنیا یافت میشود به طوری که از اسپانیا و ایالات متحده به عنوان مهمترین تولید کنندگان این میوه یاد میشود.
کارشناسان باور دارند که استفاده از این دانه به دلیل ترکیبات بی نظیرش میتواند به شما در بسیاری از موارد کمک کند.
چگونگی استفاده از آرد بادام
استفاده از آرد بادام برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک که به گلوتن حساس هستند بهترین گزینه است.
همچنین افرادی که به علت رژیم غذایی خود نمی توانند آرد مصرف کنند می توانند برای تهیه کیک آرد بادام را جایگزین آرد سفید کنند.
میزان مصرف آرد بادام به اندازه ی آرد گندم است. هرچند آرد بادام کمی از آرد گندم سنگین تر می باشد لذا اگر ممانعتی در مصرف آرد گندم ندارید می توانید در دستورها به میزان نصف نصف از این دو آرد به همراه هم استفاده کنید.
آرد بادام درختی بسیار پر کاربرد بوده و می توان از آن نه تنها در شیرینی پزی و کیک پزی بلکه در پخت و پز و آشپزی نیز استفاده کرد.
خواص آرد بادام
کارشناسان تغذیه بر روی این ماده تحقیقات گستردهای انجام دادهاند.
بررسی نتایج به دست آمده نشان میدهد که در آرد بادام میتوانید با چربیهای سالم، فیبر غذایی و پروتئین آشنا شوید.
آنها بر این باور هستند که 100 گرم از این ماده قادر است بیش از 14 درصد از نیاز روزانه شما به پروتئین و 10 درصد به فیبر را فراهم کند.
آرد بادام همچنین یک منبع عالی از کربوهیدراتها، به ویژه برای افرادی است که از آرد گندم در رژیم غذایی خود استفاده نمیکنند، به شمار میرود.
آهن، ریبوفلاوین، کلسیم، پتاسیم و منیزیم از دیگر ترکیبات این آرد محسوب میشوند.
آرد بادام برای تقویت سلامت قلب
یکی از مهمترین خواصی که به مصرف آرد بادام نسبت میدهند تقویت سلامت قلب میباشد. همان گونه که اشاره شد آرد بادام به عنوان یکی از منابع مهم فیبر به شمار میرود.فیبرها قادر هستند به صورت قابل توجه ای کلسترول بد بدن یا همان LDL را کاهش بدهند.
سطح کلسترول رابطه مستقیم با سلامت قلب دارد و به همین دلیل هر چه پایینتر باشد، شانس ابتلا به بیماریهایی مانند تصلب شرایین، سکته مغزی و حملات قلبی کاهش پیدا میکند.
نقش آرد بادام در کاهش وزن
اگر به دنبال تنظیم یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن هستید، توصیه میکنیم که استفاده از آرد بادام را در دستور کار خود قرار دهید چرا که این ماده سرشار از فیبر میباشد.
بررسیها نشان میدهد که هضم فیبرها به شدت زمان بر است و به همین دلیل مصرف آنها میتواند شما را تا ساعتها سیر نگه دارد.
این امر یک خبر عالی برای کسانی است که قصد دارند وزن خود را کاهش بدهند.
علاوه بر این، تحقیقات اخیر حاکی از این است که مصرف این آرد در افزایش متابولیسم یا سوخت ساز نیز تأثیر دارد.
این موضوع باعث میشود که فرایند چربی سوزی در بدن شما با سرعت بیشتری انجام شود.
آرد نارگیل جایگزین آرد گندم (جهت مطالعه کلیک کنید)
آرد بادام در پیشگیری و کنترل دیابت
از دیگر خواص بی نظیر آرد بادام میتوان به پیشگیری و کنترل دیابت اشاره کرد. این موضوع بسیار با اهمیت است چرا که نرخ این بیماری در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است.دانشمندان باور دارند که فیبرها قادر هستند به صورت مؤثری سطح قند خون را کاهش بدهند.
این موضوع میتواند به بیماران دیابتی کمک شایانی کند چرا که این گونه افراد به دلیل مقاومت بدنشان به انسولین نمیتوانند سطح قند خون را کنترل کنند.بسیاری باور دارند که استفاده از این آرد میتواند یک راه عالی برای جلوگیری از دیابت باشد.
موارد استفاده از آرد بادام
همانطور که گفته شد بیشترین موارد استفاده از آرد بادام به عنوان جایگزین آرد گندم در انواع شیرینی و کیک و دسر است.
همچنین می توانید در انواع غذاها مانند سوپ و … نیز از این آرد استفاده کنید. علاوه بر موارد ذکر شده در طرز تهیه بسیاری از خمیرها نیز از این آرد استفاده می شود.
خمیری به نام خمیر مارزیپان وجود دارد که مانند خمیر فوندانت از آن به عنوان روکش کیک استفاده می شود. در طرز تهیه خمیر مارسیپان از آرد بادام استفاده می شود.
همچنین با استفاده از آرد بادام می توان خمیری به نام خمیر بادام درست کرده و در شیرینی هایی مانند ماکارون یا قرابیه از آن استفاده کنید.
طرز تهیه کیک کتویی با آرد بادام
- 2 عدد تخم مرغ
- 1/4 پیمانه شکر (شکر رژیمی)
- 3/4 پیمانه آرد بادام
- 1 قاشق غذاخوری اسانس وانیل
- 2 قاشق غذاخوری شیر
- 2 عدد سفیده تخم مرغ
- خلال بادام برای تزئین