استفاده از آرد بادام برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک که به گلوتن حساس هستند بهترین گزینه است.
فهرست مطالب مقاله آرد بادام:
- آرد بادام چیست ؟
- چگونگی استفاده از آرد بادام
- خواص آرد بادام
- موارد استفاده از آرد بادام
- ارزش غذایی آرد بادام
- مقایسه آرد سفید با آرد بادام
- سخن آخر
آرد بادام چیست ؟
بادام میوه نوعی درخت به اسم Prunus dulcis میباشد که با نامهایی مانند ارژن و واتام نیز شناخته میشود. این گونه از درخت که به خانواده گلسرخیان تعلق دارد، بومی کشوهای خاورمیانه و مرکزی آسیا است. بادام در بسیاری از کشورهای دنیا یافت میشود به طوری که از اسپانیا و ایالات متحده به عنوان مهمترین تولید کنندگان این میوه یاد میشود.
از جمله مهمترین محصولات این میوه میتوان به آرد بادام و روغن بادام اشاره کرد. اگر دوست دارید با برخی از خواص و فواید آرد بادام بیشتر آشنا شوید، با مجله پودرینو همراه باشید .
چگونگی استفاده از آرد بادام
استفاده از آرد بادام برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک که به گلوتن حساس هستند بهترین گزینه است.
همچنین افرادی که به علت رژیم غذایی خود نمی توانند آرد مصرف کنند می توانند برای تهیه کیک آرد بادام را جایگزین آرد سفید کنند.
میزان مصرف آرد بادام به اندازه ی آرد گندم است. هرچند آرد بادام کمی از آرد گندم سنگین تر می باشد لذا اگر ممانعتی در مصرف آرد گندم ندارید می توانید در دستورها به میزان نصف نصف از این دو آرد به همراه هم استفاده کنید.
آرد بادام درختی بسیار پر کاربرد بوده و می توان از آن نه تنها در شیرینی پزی و کیک پزی بلکه در پخت و پز و آشپزی نیز استفاده کرد.
اگر به دنبال آرد سالم و در عین حال مقوی هستید بهترین انتخاب، تهیه آرد بادام است.
خواص آرد بادام
کارشناسان تغذیه بر روی این ماده تحقیقات گستردهای انجام دادهاند. بررسی نتایج به دست آمده نشان میدهد که در آرد بادام میتوانید با چربیهای سالم، فیبر غذایی و پروتئین آشنا شوید. آنها بر این باور هستند که 100 گرم از این ماده قادر است بیش از 14 درصد از نیاز روزانه شما به پروتئین و 10 درصد به فیبر را فراهم کند.
آرد بادام همچنین یک منبع عالی از کربوهیدراتها، به ویژه برای افرادی است که از آرد گندم در رژیم غذایی خود استفاده نمیکنند، به شمار میرود. آهن، ریبوفلاوین، کلسیم، پتاسیم و منیزیم از دیگر ترکیبات این آرد محسوب میشوند.
1.تقویت سلامت قلب
یکی از مهمترین خواصی که به مصرف آرد بادام نسبت میدهند تقویت سلامت قلب میباشد. همان گونه که اشاره شد آرد بادام به عنوان یکی از منابع مهم فیبر به شمار میرود.
فیبرها قادر هستند به صورت قابل توجه ای کلسترول بد بدن یا همان LDL را کاهش بدهند.
سطح کلسترول رابطه مستقیم با سلامت قلب دارد و به همین دلیل هر چه پایینتر باشد، شانس ابتلا به بیماریهایی مانند تصلب شرایین، سکته مغزی و حملات قلبی کاهش پیدا میکند.
2.جلوگیری از سرطان
استفاده از آرد بادام میتواند به شما در پیشگیری از طیف گستردهای از انواع سرطان کمک کند.
همان طور که اشاره شد آرد بادام دارای فیبر میباشد. دانشمندان باور دارند که فیبرها قادر هستند به شما در برابر بیماریهایی مانند کولون، سرطان معده و سرطان مری کمک کنند.
علاوه بر این، جالب است بدانید که در بادام انواع آنتی اکسیدان های قدرتمند وجود دارد.
آنتی اکسیدان ها میتوانند با خنثی کردن اثرات منفی رادیکالهای آزاد از جهشهای سلولی و اکسیداسیون بافتهای سالم بدن جلوگیری کنند. این امر نیز در مبارزه با سرطان تأثیر دارد.
3. کاهش وزن
اگر به دنبال تنظیم یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن هستید، توصیه میکنیم که استفاده از آرد بادام را در دستور کار خود قرار دهید چرا که این ماده سرشار از فیبر میباشد.
بررسیها نشان میدهد که هضم فیبرها به شدت زمان بر است و به همین دلیل مصرف آنها میتواند شما را تا ساعتها سیر نگه دارد.
این امر یک خبر عالی برای کسانی است که قصد دارند وزن خود را کاهش بدهند.
علاوه بر این، تحقیقات اخیر حاکی از این است که مصرف این آرد در افزایش متابولیسم یا سوخت ساز نیز تأثیر دارد.
این موضوع باعث میشود که فرایند چربی سوزی در بدن شما با سرعت بیشتری انجام شود.
کاهش وزن با بلوبری (کلیک کنید)
4.پیشگیری و کنترل دیابت
از دیگر خواص بی نظیر آرد بادام میتوان به پیشگیری و کنترل دیابت اشاره کرد. این موضوع بسیار با اهمیت است چرا که نرخ این بیماری در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است.
دانشمندان باور دارند که فیبرها قادر هستند به صورت مؤثری سطح قند خون را کاهش بدهند. این موضوع میتواند به بیماران دیابتی کمک شایانی کند چرا که این گونه افراد به دلیل مقاومت بدنشان به انسولین نمیتوانند سطح قند خون را کنترل کنند.
بسیاری باور دارند که استفاده از این آرد میتواند یک راه عالی برای جلوگیری از دیابت باشد.
5. تقویت سلامت استخوانها
اگر یک بار دیگر به عناصری که در آرد بادام وجود دارند نگاه بیندازیم، با مواردی مانند منیزیم، آهن، پتاسیم و کلسیم رو به رو میشوید.
تمام این عناصر در تقویت استحکام تراکنش استخوانی نقش دارند و به همین دلیل استفاده از آنها میتواند سلامت استخوان را تقویت کند. این موضوع همچنین با کاهش خطر ابتلا به یکی از شایعترین مشکلات استخوانی یعنی پوکی استخوان رابطه مستقیم دارد.
هر چه میزان عناصر فوق در استخوانهای شما بیشتر باشد، خطر این که با پوکی استخوان دست و پنجه نرم کنید کمتر میشود.
موارد استفاده از آرد بادام
همانطور که گفته شد بیشترین موارد استفاده از آرد بادام به عنوان جایگزین آرد گندم در انواع شیرینی و کیک و دسر است.
همچنین می توانید در انواع غذاها مانند سوپ و … نیز از این آرد استفاده کنید. علاوه بر موارد ذکر شده در طرز تهیه بسیاری از خمیرها نیز از این آرد استفاده می شود.
خمیری به نام خمیر مارزیپان وجود دارد که مانند خمیر فوندانت از آن به عنوان روکش کیک استفاده می شود. در طرز تهیه خمیر مارسیپان از آرد بادام استفاده می شود.
همچنین با استفاده از آرد بادام می توان خمیری به نام خمیر بادام درست کرده و در شیرینی هایی مانند ماکارون یا قرابیه از آن استفاده کنید.
پودرینو به عنوان تنها برندی در ایران که به صورت کاملا تخصصی بر روی پودر های تغذیه کار میکند، پودر آرد بادام “با کیفیت” و “اصل” را در ایران بسته بندی کرده و با قیمت مناسب عرضه می کند.
کیک کتویی با آرد بادام (طرز تهیه)
ارزش غذایی ۱/۴ فنجان از این آرد :
کالری: ۲۰۷
پروتئین: ۵ گرم
فیبر: ۵ گرم
کربوهیدرات: ۷ گرم
قند: ۵ گرم
پتاسیم: ۵۷ میلی گرم
ویتامین E: به میزان ۶۱ درصد ( ۱۶ میلی گرم )
ریبوفلاوین: ۴۴ درصد
منگنز: ۴۴ درصد
منیزیم: ۳۶ درصد
فسفر: ۲۹ درصد
کلسیم: ۹٫۵ درصد
آهن: ۴ درصد
مقایسه آرد سفید با آرد بادام
آرد سفید کربوهیدرات بیشتری دارد.
افزایش ابتلا به سرطان به دلیل وجود مواد سفید کننده در آرد سفید، وجود دارد.
عنصر اصلی آرد سفید نشاسته است؛ به همین دلیل سیر کنندگی پایینی دارد.
امکان پرخوری به خاطر زود هضم بودن آرد سفید بیشتر است.
آرد سفید فیبر و پروتئین کمتری دارد.
آرد سفید در برخی افراد آلرژیهای غذایی ایجاد میکند.
آرد سفید سبب ایجاد آرتروز، روماتیستم و سوء هاضمه در افرادی که تحمل غذایی ندارند، میشود.
آرد سفید به دلیل وجود گلوتن برای بیماران سلیاکی و افراد دارای سندروم رودهی تحریک پذیر مضر میباشد.
و در آخر ...
امروزه به دلیل اینکه این آرد جایگزین مناسبی برای آرد سفید میباشد، آرد بادام فروش چشمگیری داشته است. شما هم میتوانید برای خرید اینترنتی آرد بادام از مضرات آرد سفید دور باشید و زندگی سالمتری را تجربه کنید. علاوه بر افراد کتو، افرادی که به دنبال سالمخواری هستند و یا افراد دیابتی نیز میتوانند با جایگزین کردن این آرد به جای آرد سفید، سبک زندگی بهتری را دنبال کنند.