مجله پودرینو | شما هم می توانید برای خودتان یک کارشناس تغذیه باشید

همه چیز درباره بلوبری

فواید چای بلوبری  

بلوبری یا زغال اخته آبی و یا قره قاط یک میوه توت مانند خوشمزه تابستانی است که بومی امریکای شمالی است. در ایران کمتر به صورت تازه و بیشتر به صورت خشک شده و یا ترکیب شده در دمنوش ها و چای ها یافت میشود، شما میتوانید آن را به صورت های مختلف تهیه کنید و از فوايد بیشمار آن بهره مند شوید. 

چای بلوبری که از ترکیب برگ بلوبری و بلوبری خشک تهیه می شود حاوی مقادیر بالایی آنتوسیانین ها، ترکیبات پلی فنول و ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B و ویتامین K، پتاسیم، منگنز، روی و آهن می باشد.

ما در این مقاله از سایت پودرینو به طور کامل خواص چای بلوبری برای سلامتی، لاغری ، طرز تهیه و روش مصرف چای بلوبری را ارائه کرده ایم.

 

چای بلوبری بنویشیم یا خیر ؟ 

یکی از روش های بسیار خوب و مناسب برای استفاده از فواید بلوبری استفاده این میوه در نوشیدنی های به صورت سرد و گرم میباشد، میتوانید این میوه را به صورت خشک شده تهیه کنید و آن را به نوشیدنی خود اضافه کنید. 

 

زمان مصرف دمنوش بلوبری

گفته شده که بهترین زمان مصرف چای و دمنوش بلوبری برای افزایش انرژی روزانه، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و لاغری و کاهش وزن ، با توجه به اینکه آب جوش و چای میزان جذب آهن را کاهش می دهد ، 20 دقیقه قبل از هر وعده ی غذایی می باشد. بنابراین به زمان مصرف دم نوش بلوبری توجه داشته باشید تا بهترین اثر بخشی را از آن داشته باشید.

 

چطور دم نوش بلوبری درست کنیم؟

نوشیدنی های بسیار با استفاده از بلوبری تهیه می شوند. هر کدام روش تهیه مخصوص به خود را دارند و این که سلیقه افراد نیز در تهیه آنها نقش بسیار مهمی دارند.

برای دم کردن بلوبری یا برگ آن نباید از آب جوش استفاده کنید. در واقع آب باید تا مرز جوش آمدن گرم شود اما قبل از این که به جوش آید باید دست از حرارت دادن به آن بردارید. بعد برگ بلوبری را داخل آب بریزید. برای تهیه چای سفید با بلوبری یا چای سبز با بلوبری هم باید همین مراحل را طی کنید. اما در ادامه اگر از بلوبری تازه استفاده می کنید بهتر است آن ها را در یک کاسه جداگانه له کرده و آبشان را به چای اضافه کنید. همچنین می توانید بلوبری را داخل توری مخصوص گذاشته و برای دقایقی داخل چای قرار دهید و هنگام نوشیدن توری را بیرون بیاورد. اگر از بلوبری خشک شده استفاده می کنید آنرا همراه برگهای چای داخل آب بیندازید.

 

یک فنجان بلوبری چه مقدار از نیاز روزانه را تامین میکند؟ 

 

84 کالری 

0 گرم کلسترول 

1.1 گرم پروتئین 

0.49 گرم چربی 

21.45 گرم کربوهیدرات 

3.6 گرم فیبر رژیمی 

14.74 گرم کل قندها 

 

در ادامه مقاله میخواهیم فواید بلوبری را مورد بررسی قرار دهیم  ...
 

1. تاثیر بلوبری بر لاغری و کاهش چربی های شکمی 

بلوبری میوه ای با خواص فراوان است یکی از خواص بی نظیر آن تاثیر بر لاغری و کاهش وزن،  به ویژه کمک به  بین بردن سریع تر چربی های شکم و پهلو میباشد.  استفاده از بلوبری به دلیل دارا بودن فیبر بالا باعث جلوگیری از یبوست میشود و به حرکات منظم روده کمک میکند.  فیبر به عنوان عامل مهار کننده در سیستم گوارش شناخته شده است. غذاهایی  با فیبر بالا باعث افزایش سائیدگی و یا احساس پر شدن  معده و کاهش اشتها می شوند. احساس سیری برای مدت طولانی می تواند  باعث کاهش  مصرف کلی کالری شود. پس از نوشیدن چای بلوبری شما احساس سیری می کنید، در واقع چای بلوبری با کاهش اشتها به جلوگیری از پرخوری کمک کرده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم بلوبری باعث تسریع در از بین بردن چربی های شکمی و پهلو ها میشود. 

 

2. محافظت از استخوان ها 

بلوبری حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K است، موادی که در ساختار استخوان موجود میباشند. مصرف مناسب این مواد معدنی و ویتامین ها باعث ایجاد و حفظ ساختار و قدرت استخوان ها می شوند، به خصوص آهن و روی نقش مهمی در حفظ قدرت و انعطاف پذیری استخوان ها و مفاصل دارند. کمبود ویتامین K باعث افزایش خطر شکستگی استخوان میشود علاوه بر این مصرف ویتامین  k  به جذب بیشتر کلسیم در بدن کمک میکند. 

 

 3. تاثیر بلوبری بر سلامت پوست 

کلاژن از پوست محافظت میکند. کلاژن به ویتامین  C  به عنوان یک ماده ضروری متکی است، ویتامین  C  باعث کلاژن سازی بیشتر و جلوگیری از ایجاد چین و چروک در پوست میشود  و همچنین ویتامینC  پوست را در مقابل صدمات  ناشی از نور خورشید و آلودگی محافظت میکند. بلوبری سرشار از ویتامین  C است.  

 

 4. کاهش فشار خون با بلوبری 

کاهش سدیم باعث کاهش فشار خون در بدن میشود از آنجا که بلوبری عاری از سدیم است برای افرادی که فشار خون بالا دارند مناسب است.  بلوبری حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است؛ مطالعات نشان میدهد مصرف خوراکی های که دارای این مواد معدنی هستند باعث کاهش فشار خون می شوند. 

 

 5. خواص بلوبری در جلوگیری از دیابت 

بلوبری  مقدار فیبر بسیار بالایی دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که دارای رژیم با فیبر بالایی بوده اند، در آزمایش ها مقدار کلوگز(قند) پایین تری در خون  داشته اند و همچنین افراد مبتلا به دیابت نوع2 که از رژیم با فیبر بالایی استفاده کرده اند بهبود مقدار قند خون، چربی و انسولین را گزارش کرده اند. 

یک فنجان بلوبری 3.6 گرم فیبر دارد. مطالعات نشان داده افرادی که در روز سه وعده بلوبری، کشمش، گلابی، انگور و سیب مصرف کرده اند کمتر به دیابت نوع 2 مبتلا شده اند. 

 

6. بلوبری به سلامت قلب و عروق کمک میکند 

ویتامین B6 و فولیک اسید از ایجاد یک ترکیب شناخته شده به عنوان هموسیستئین جلوگیری میکند. ایجاد بیش از حد هموسیستئین در بدن میتواند به عروق خونی آسیب برساند و منجر به مشکلات قلبی میشود. طبق مطالعات انجام شده در مدرسه بهداشت هاروارد انگلستان صورت گرفته  مصرف منظم آنتوسیانین ها می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را  32 درصد در زنان جوان و میان سال کاهش دهد. مطالعات نشان داده زن هایی که در طول روز 3 بار از بلوبری استفاده کرده اند نتیجه بهتری گرفته اند. 

 

 7. بلوبری و جلوگیری از سرطان 

ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری به عنوان عوامل قدرتمندی عمل می کنند که سلول ها را در برابر آسیب های رادیکال های آزاد که موجب ایجاد بیماری میشود محافظت میکنند. تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها می توانند رشد تومور را مهار کنند، التهاب در بدن را کاهش می دهند و به کاهش سرعت سرطان مری، ریه، دهانه رحم، اندومتر، پانکراس، پروستات و کولون کمک می کنند و همچنین بلوبری حاوی فولیک اسید میباشد که در پیوند و ترمیم  DNA  نقش دارد. این ماده میتواند از تشکیل  سلول های سرطانی ناشی از جهش در DNA  جلوگیری کند. 

 

 

و در آخر با چند دانستنی در مورد بلوبری مطلب را به پایان میرسانیم ...

 

شکوفه­ های تمشک آبی شبیه ستاره­ ی پنج پر است. این گیاه، به همین دلیل برای سرخپوستان میوه­ ای مقدس بود.

نخستین بار در سال ۱۹۱۶، وایت و کوویل، برداشت و فروش تجاری تمشک آبی، را از بوته ­زارهای تمشک در منطقه ی نیوجرسی انجام دادند.

درسال ۲۰۱۶  صدمین سالگرد تجاری سازی محصول بلوبری در کشور آمریکا جشن گرفته شد.

امروزه ایالات متحده ی آمریکا، بزرگترین تولید­کننده­ ی تمشک آبی در جهان است و بیش از ۹۰ درصد تمشک آبی سراسر جهان، در این کشور کشت و پرورش داده می­ شود.

 

پس مصرف بلوبری ، به صورت میوه یا چای و دمنوش فراموش نشود !

 

 


 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش