آکای بری میوه ی متوسطی است که رنگ بنفش تیره دارد و به نظر میرسد ترکیبی از انگور و بلوبری باشد!
فهرست مطالب مقاله آکای بری:
- آکای بری چیست؟
- تاریخچه آکای بری
- طعم و مزه ی آکای بری
- آکای بری مغذی
- خاصیت و مزایای آکای بری که باید بدانید
- ارزش غذایی توت آکای
- سخن پایانی
آکای بری چیست؟
توت آکایAcai Berry در سال های اخیر تبدیل به یک غذای محبوب شده است. اما چرا میگوییم که واقعا “فوقالعاده” هستند؟ چه سودی دارند که شما باید بدانید؟ آیا آکای بری این شایستگی را دارند که در رژیم غذایی شما قرار بگیرند؟ این سوالات را در این مقاله پاسخ خواهیم داد. کافی هست با مجله پودرینو همراه باشد تا متوجه شوید که چرا شرکت های بهداشت مواد غذایی اغلب acai را به عنوان یک سوپرفود ارزشمند معرفی میکنند که مزایایی مانند ضد پیری و کاهش وزن، دارد. اما آیا ادعای مفید بودن آن برای سلامت درست است؟
آکای بری میوه ی متوسطی است که رنگ بنفش تیره دارد و به نظر میرسد ترکیبی از انگور و بلوبری باشد. این توت از نظر فنی همانند سایر توت ها نیست و شبیه به خانواده ی میوه های آلویی است که در مرکز یک گودال دارند و دانه ی میوه انجا قرار میگیرد. مانند هلو، آلو، گیلاس، زردآلو و زیتون. اما توت ها شامل یک دسته از دانه ها هستند که داخل و یا بیرون آن ها قرار دارد.
تاریخچه آکای بری
درخت توت آکای همچون نخلی می ماند که این میوه در دسته های کوچکی روی آن رشد میکند؛ گفتنی است که نخل توت آکای در جنگل های پرباران آمریکای مرکزی و جنوبی وجود دارند بنابراین میتوانید آن ها را در کشورهایی مانند برزیل، ونزوئلا، اکوادور و کلمبیا به وفور پیدا کنید.
هر درخت نخل توت آکای میتواند به ارتفاع 50 تا 100 فوت با 4 تا 8 شاخه برسد که هرساله هر شاخه از این نخل توانایی تولید چهار تا هشت خوشه توت را دارد. جالب است بدانید که هر شاخه به وزن 13 پوند خواهد رسید.
این توت ها به سرعت آب خود را از دست میدهند و 48 ساعت بعد از چیدن شروع به تخمیر شدن میکنند حتی اگر از انها در یخچال نگه داری شود. بنابراین به ندرت میوه ی تازه آن را خواهید دید و معمولا به شکل خشک شده در بازار عرضه میشود.
توت آکای بیشتر از اینکه آبدار باشد دانه دار است به همین دلیل اغلب مردم ترجیح میدهند آن را به صورت خشک شده یا پوره ی فریز شده مصرف کنند.
طعم و مزه ی آکای بری
توت آکای طعم منحصر بفردی دارد. برخی از مردم آن را کم شیرین و برخی طعمی میان توت سیاه شیرین و شکلات تلخ توصیف کرده اند. توت آسای و دانه ی کاکائو هر دو غنی از پلی فنل ها هستند که ممکن است شباهت های طعم و مزه این دو را توضیح دهد.
آکای بری مغذی
این در مقایسه با سایر میوه ها از چربی بسیار زیادی برخوردار است. 5 گرم چربی در 100 گرم آکای پوره و یخ زده وجود دارد. برای مرجع نیمی از یک آووکادو بزرگ 15 گرم چربی دارد!
بسیاری از چربی هایی که در این این توت یافت می شود، غیر اشباع هستند. این شامل امگا 3، 6S و 9S، مانند اسید آلفا لینولنیک (ALA) و اسید اولئیک است. توت آکای مملو از آنتی اکسیدان است. بعضی از آنها شامل آنتوسیانین ها، پلی فنل ها و ویتامین A، C و E می باشند. توت آکای در مقایسه با بلوبری دارای دارای پروتئین، آهن و ویتامین بیشتری است. این توت شگفت انگیز حاوی مواد معدنی و الکترولیت های مختلف مانند کروم، روی، آهن، مس، منیزیم، پتاسیم، فسفر و منگنز است.
خاصیت و مزایای آکای بری که باید بدانید :
محافظ قلب
آکای بری یا توت آکای کلسترول LDL را کاهش میدهد همچنین تحقیقات دیگر نشان داده است که این توت ها جریان خون را در بدن بهبود می بخشد.
ضد سرطان
آکای بری حاوی رنگدانه های آنتوسیانین هستند که به میوه ها و سبزیجات رنگ بنفش تیره می دهند. آنتوسیانین ها آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند.
حفاظت از مغز
پلی فنلهای موجود در آکای بری قادر به محافظت از مغز شما از بیماری های عصبی عمومی است. عصاره توت آکای بری به محافظت در برابر تولید بتا آمیلوئید میپردازد؛ بتا آمیلوئید ها پروتئین هایی هستند که در بیماری آلزایمر دچار درگیری و انسداد میشوند.
سلامت پوست
آنتی اکسیدان های آکای بری با رادیکال های آزادی که می توانند به پوست شما آسیب برسانند، مبارزه می کنند.
افزایش سلامت سیستم گوارش
فیبر و آنتی اکسیدان ها در توت آکای بری برای روده شما بسیار مناسب است. توت های آکای بری به عنوان پربیوتیک در روده بزرگ عمل میکنند. این به این معنی است که میتوانند به عنوان باکتری های مفید در روده به هضم غذا کمک کنند و سلامت کلی گوارش شما را بهبود می بخشد.
این توت، ارزش غذایی زیادی دارد. زیرا علاوه بر چربی، قند و کربوهیدرات کم، حاوی مواد مغذی زیادی است. ۱۰۰ گرم پالپ یخ زده توت آکای بری دارای ارزش غذایی زیر است:
کالری: ۷۰
چربی: ۵ گرم
چربی اشباع شده: ۱٫۵ گرم
کربوهیدرات: ۴ گرم
قند: ۲ گرم
فیبر: ۲ گرم
ویتامین A: حدود ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن
کلسیم: حدود ۲ درصد از نیاز روزانه بدن
کروم
روی
آهن
مس
منگنز
منیزیم
پتاسیم
فسفر
سخن پایانی
بسیاری از خواص توت آکای بری به ترکیبات گیاهی در این میوه باز می گردد. یکی از مهمترین ترکیبات این میوه، آنتوسیانین ها هستند که رنگ بنفش پر رنگی را به این میوه می دهند و به عنوان آنتی اکسیدان ها در بدن عمل می کنند. آنتوسیانین ها در سایر مواد غذایی آبی، سیاه و بنفش مانند لوبیا سیاه و زغال اخته نیز یافت می شوند.
جهت تهیه پودر آکای بری کلیک کنید